56 jaar SSJ Hemelveerdegem


Oprichting in 1967 - Sporting Sint-Jan Hemelveerdegem

Stamnummer: 0697

Dhr Albert De Brouwer en dhr Jacques Herregods vormden in het seizoen 1967-1968 samen met enkele andere sportievelingen het eerste bestuur onder leiding van dhr Marcel Van der Heyden, die 16 jaar stand heeft gehouden als voorzitter van Sporting Sint-Jan. 

Met de nodige bestuursuitbreiding en met een sportieve klim van provinciale tot 1 ste nationale, groeide SSJ uit tot één van de succesvolste clubs uit de regio Zuid Oost-Vlaanderen. 

Door de ommekeer in de sport, vooral in de hoogste reeksen, werd ook Sint-Jan getroffen door premiejagers. Marcel Van der Heyden en overnemend voorzitter dhr Marc De Brakeleer besloten dan ook genoodzaakt een stap terug te zetten naar de provinciale reeksen wat op termijn zijn vruchten afwierp. 

Met eigen spelers gingen we jaar na jaar terug door naar de top. 

Door de financiële inbreng van onze 1ste grote sponsor wijlen dhr Luc De Smet raakten we, met aanvulling van een drietal goede streekspelers zo terug in 1 ste nationale wat ook Luc zijn doel was. 

Toen Marc De Brakeleer koos voor een politieke carrière werd hij vervangen door voormalig speler dhr Rik Coessens. 

Onder toenemende drukke beroepswerkzaamheden gaf ook Rik Coessens na 6 jaar de fakkel door aan onze huidige voorzitter dhr Marc Stevens, die reeds 40 jaar actief is binnen de club.